WESTERWOLDE ORGANISEERT EEN MINITOERNOOI

Home » Sport in de regio » WESTERWOLDE ORGANISEERT EEN MINITOERNOOI

VLAGTWEDDE – Na een periode van relatieve rust werd er zaterdagmiddag 14 augustus weer gevoetbald op sportpark De Barlage in Vlagtwedde. Drie verenigingen met vier teams speelden een minitoernooi, waarbij er gedurende drie keer een half uur de strijd met elkaar werd aangebonden. Het stad-Groninger Velocitas was met twee teams vertegenwoordigd en ook Onstwedder Boys alsmede gastheer Westerwolde namen deel aan deze zogenaamde drieluik.

Onder warme omstandigheden werd het een leuke voetbalmiddag. Als winnaar van dit toernooi kwam Velocitas 1 uit de bus. Het team behaalde evenals Westerwolde vijf wedstrijdpunten. Ook het doelsaldo (beide + 1) was gelijk en derhalve gaf – gelet op het KNVB-competitiereglement – het aantal gescoorde doelpunten de doorslag. Westerwolde scoorde deze middag slechts één geldig doelpunt en de Groningers wisten tot twee treffers te komen.


Westerwolde trad deze middag met een brede selectie van zeventien spelers aan, waarbij opviel dat de nieuwelingen binnen de ploeg prima spel op de mat legden. Smet op de eerste wedstrijd tegen Onstwedder Boys was dat Lars van Ravenhorst geblesseerd moest uitvallen. De wedstrijd tegen deze streekgenoot eindigde in 0 – 0. De tweede wedstrijd werd met 1 – 0 gewonnen van Velocitas 2. De winnende goal werd gemaakt door Frank Riks uit een voorzet van Merijn te Velde. Helaas werd een tweetal doelpunten van Westerwolde wegens dubieuze reden afgekeurd. Ook in de derde wedstrijd tegen Velocitas 1 werd een doelpunt van Westerwolde afgekeurd en bleven de mannen van de nieuwe trainer Richard Streuding ook in dit duel op 0 – 0 steken, hetgeen achteraf gezien dus niet voldoende was voor de toernooiwinst. Geconstateerd mag worden dat het veldspel van Westerwolde deze middag voor een groot gedeelte al weer prima verzorgd was, maar dat het oude kwaaltje, het maken van doelpunten, de kop toch weer enigszins opstak. Mocht dit onderdeel van het voetbalspel nog iets beter verzorgd worden, dan kunnen de wedstrijden zowel in de strijd om de beker als in de reguliere competitie met vertrouwen tegemoet worden gezien.


Voor de volledigheid de uitslagen van de diverse wedstrijden en de eindstand van de drieluik.
14.00 – 14.30 uur: Westerwolde – Onstwedder Boys     0 – 0

14.00 – 14.30 uur: Velocitas 1 – Velocitas 2                 1 – 1

14.45 – 15.15 uur: Velocitas 2 – Westerwolde              0 – 1

14.45 – 15.15 uur: Onstwedder Boys – Velocitas 1      0 – 1

15.30 – 16.00 uur: Westerwolde – Velocitas 1              0 – 0

15.30 – 16.00 uur: Onstwedder Boys – Velocitas 2   2 – 5


Eindstand:

  1. Velocitas 1              5 punten    (2 – 1)
  2. Westerwolde           5 punten    (1 – 0)
  3. Velocitas 2              4 punten    (6 – 4)
  4. Onstwedder Boys    1 punt        (2 – 6)  

De wedstrijden deze middag stonden onder leiding van de heren Bruining en Hazelhoff.

Komende dinsdag (18 augustus) treedt Westerwolde aan tegen streek- en competitiegenoot SPW uit Stadskanaal. Deze vriendschappelijke wedstrijd op sportpark De Barlage begint om 19.30 uur.

Reacties zijn gesloten.