Een hele dikke rat, bever of otter

Home » Geschiedenis » Een hele dikke rat, bever of otter

In mijn jeugd ging ik in de omgeving van mijn woonplaats Vlagtwedde vaak vissen.Zo vaak zelfs, dat ik de gewoonte had om één dag naar school en de andere dag aan het vissen te gaan. Ik viste veel op snoek. Daar hadden we speciale plekjes voor.

Eén daarvan was in Veele, daar waar het Ruiten AA riviertje met een duiker onder het Ruiten AA kanaal door ging. Ik liet het snoer met een aasvisje tot ver in die duiker drijven en sleepte de dikke snoeken uit die duiker naar de wal.
Een ander mooi visplekje was de stroomduiker bij de brug over het Ruiten AA kanaal in Veele. Daar zaten hele dikke baarzen. Als de stroomduiker een beetje open stond, lagen die baarzen op de hoek van de stroomduiker op de loer naar visjes. En daar maakte ik handig gebruik van door mijn snoer met aasvisje uit de duiker te laten drijven voor de bekken van de baarzen langs.
Op zekere dag zat ik daar aldus te vissen, beneden op het talud bij het water. Verkeer raasde vlak naast mijn hoofd over de weg.
Op een bepaald moment keek ik schuin achter mij omhoog naar de weg. Ik schrok me wild om wat ik toen zag. Op ongeveer een meter van mijn hoofd stond een hele dikke rat of bever of otter. Ik weet niet wat voor dier het was. Hij was zeker wel 75 centimeter lang !!
In een reflex scheurde ik mijn hengel achterover en sloeg het dier daarmee op de kop. En weg was hij. De schrik zat er bij mij goed in.
Ik heb mijn fietsje gepakt en ben naar huis gegaan. Gevist heb ik daar niet meer..

Reacties zijn gesloten.