Voorleeskampioenen in Bellingwolde

Home » Rapportages » Voorleeskampioenen in Bellingwolde

Op donderdag 13 februari lezen de voorleeskampioenen van 11 basisscholen uit gemeente Westerwolde voor in Partycentrum de Meet in Bellingwolde. Wie het mooiste voorleest, mag door naar de provinciale ronde in Veendam en wie weet, naar de landelijke wedstrijd in Utrecht!

Schoolkampioenen

Dit jaar nemen veel basisscholen deel aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Tijdens deze 27e editie doen een kleine 150 basisscholen mee met voorleeskampioenen uit groep 7- en 8-leerlingen.
In gemeente Westerwolde doen de volgende scholen mee: CBS Het Gebint, CBS De Loopplank, OBS De Wiekslag, OBS Willem Lodewijck, OBS De Vlinder, OBS De Klimop, OBS Plaggenborg, OBS De Clockeslach, RKBS H Gerardus, RKBS Bonifatius en SWBS Pork. Naast de regionale voorronde in gemeente Westerwolde vinden er nog meer voorrondes plaats in de provincie Groningen.

Juryleden

Een deskundig jury bepaalt welke voorlezer doorgaat naar de volgende ronde. De jury bestaat dit jaar uit: Wethouder Wietze Potze, Margreet Huiting en Simonet Schroot.

Favoriete schrijvers

Uit onderzoek onder alle deelnemers blijkt dat de afgelopen jaren boeken van Anna Woltz het vaakst gekozen werden om uit voor te lezen. Andere populaire schrijvers zijn: Roald Dahl, Tosca Menten, Jozua Douglas, Rachel Renée Russel. Van de schoolkampioenen is 71% een meisje en 29% een jongen. 

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.
Meer informatie is de vinden op: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

 

Reacties zijn gesloten.