Adviesraad Westerwolde wil ook in crisistijd aanspreekbaar zijn.

Home » Rapportages » Adviesraad Westerwolde wil ook in crisistijd aanspreekbaar zijn.

In gewone tijden komen de leden van de Adviesraad Sociaal Domein Westerwolde elke maand een middag in het gemeentehuis bij elkaar om te beraadslagen over wat er speelt op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, werk en inkomen en jeugdzorg. Maar dit zijn geen gewone tijden die we nu meemaken. Al sinds maart kan er niet worden vergaderd en dat voelt niet prettig. 

“Juist nu wil je er zijn voor cliënten, wil je laten blijken dat je begaan bent met ouderen die geen bezoek van kinderen en kleinkinderen mogen ontvangen, met mensen die hun baan verliezen, met zzp-ers die een beroep op tijdelijke bijstand moeten doen om het hoofd boven water te houden, met jongeren die als gevolg van het thuisisolement vereenzamen”, aldus secretaris Wil Fijn uit Ter Apel. Elke dag houdt hij de leden van de adviesraad op de hoogte van signalen die hem bereiken en is er contact met de andere dagelijks bestuursleden. Samen met de voorzitter, Johannes Veerenhuis-lens, houdt hij bij wat er via de landelijke koepel van adviesraden aan nieuws binnenkomt en wat adviesraden in andere gemeenten doen. Tegen welke problemen lopen we aan tijdens de coronacrisis? Welke hulp blijft er liggen? Wat kan er nu en straks geregeld worden nu contact met inwoners zo moeilijk is? Welke problemen ontstaan er nu de (schuld)hulpverlening noodgedwongen op afstand plaatsvindt? Hoe kunnen de financiële gevolgen van de coronacrisis voor kwetsbare mensen worden beperkt?

“En dan zijn er de mensen in de zorg die onder uiterst moeilijke omstandigheden hun werk blijven doen, in de verzorgings- en verpleeghuizen, in de hulp aan huis, in de dagverblijven, bij de voedselbank.

Als adviesraad willen wij onze bewondering en diep respect voor hen uitspreken. Dat doen we op onze website www.adviesraadwesterwolde.nl maar eigenlijk zou je het elke dag opnieuw willen doen. Met verhalen die vertellen van schrijnend leed, maar ook van ontroerende medemenselijkheid. 

 

Dat kan nu allemaal niet en daarom deze boodschap via de media: De leden van de Adviesraad Sociaal Domein Westerwolde spreken hun oprechte begaanheid uit met allen die, op welke wijze dan ook, getroffen worden door de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.”

 

En Wil Fijn voegt daar nog aan toe dat het e-mailadres van de adviesraad openstaat voor meldingen over wat er mis dreigt te gaan of suggesties om problemen te voorkomen. Het adres is: info@adviesraadwesterwolde.nl. 

Reacties zijn gesloten.