Voetbal in de regio – Jordin Louwes nieuwe trainer ASVB

Home » Archief » Voetbal in de regio – Jordin Louwes nieuwe trainer ASVB

SELLINGEN – Jordin Louwes is met directet ingang  hoofdtrainer van tweede klasser ASVB. De 22 jarige Louwes heeft daarmee het stokje bij de Blijhamsters overgenomen van Loek Swarts.

door Gert Meulman

Jordin begon op jonge leeftijd te voetballen bij de junioren in zijn dorp Sellingen. “Ik denk dat ik begonnen ben met voetballen  toen ik een jaar of vijf oud was. Heb daarna alle jeugdelftallen doorlopen en kwam op mijn zestiende bij het eerste elftal terecht. In die tijd heb ik toen een enkelbreuk opgelopen, waardoor ik lange tijd niet echt aan spelen toekwam. Ben daarna nooit echt weer op het oude niveau teruggekomen. Het vorig seizoen mocht ik nog wel even invallen in de beslissingswedstrijd tegen Westerwolde, wat gespeeld werd in Blijham en waarmee we toen promoveerden naar de derde klasse. Op dit moment speel ik nog in een zaterdagelftal van Sellingen.”

Jeugdtrainer

Jordin begon al op 13 jarige leeftijd als jeugdtrainer bij de F-jes. “Ik had toen wel nog iemand naast me die me wat in de gaten hield, maar dat was de start. Later ben ik via de E-tjes, de D-ers uiteindelijk als jeugdtrainer bij de B-junioren terecht gekomen.  De B-junioren heb ik toen twee seizoenen getraind en ik mocht toen als 17-18 jarige zelf ook nog wel eens meedoen. In het laatste jaar dat ik de B-ers trainde heb ik toen de TC 3 cursus gedaan, wat mogelijk werd gemaakt vanuit mijn studie Sport en Beweging. Van mijn toenmalige cursusgroep ben ik naar later bleek jammer genoeg als enige hiermee doorgegaan, want ik had eigenlijk direct al wel door dat het iets was waarin mijn interesse lag. Twee jaar later ben ik toen ook nog de TC 2 gaan doen. Daarbij bleek dat het gunstig voor me was dat ik de TC 3 niet lang daarvoor had gedaan.”

ASVB

“Op mijn achttiende kwam ik een vacature tegen op tweenul waarin ASVB een tweede trainer vroeg. Hierop heb ik gereageerd en ik ben toen aangenomen. Bij die club ben ik nu aan mijn vierde seizoen bezig. De eerste twee seizoenen stond ik naast Richard Nuus en was ik verantwoordelijk voor het tweede elftal. s’Middags was ik bij het eerste, verzorgde de warming up en stond Richard zoveel mogelijk bij. Ook stuurde Richard me vaak op pad om een volgende tegenstander te gaan analyseren. Mijn bevindingen nam ik dan op de dinsdagavond erna samen met Richard door, dit werkte prima. De afgelopen anderhalf jaar doe ik het tweede elftal niet meer, maar sta ik als assistent direct naast hoofdtrainer Loek Swarts. Dit seizoen werd er al met de intentie gewerkt vanuit het bestuur en vanuit Loek dat ik aan het eind de hoofdverantwoordelijkheid zou gaan overnemen voor het eerste elftal. Sinds een aantal weken is dit nu ook als zodanig bekend gemaakt. Ik ben erg blij met de benoeming en zie het allemaal met vertrouwen tegemoet.”

Video

“Ik werk o.a. graag met video-opnames, iets waar steeds meer clubs mee werken. De thuiswedstrijden van ons worden opgenomen. Dit werk ik naderhand thuis uit. Hiervoor heb een bewerkingsprogramma, waarin ik bijvoorbeeld pijltjes en kringetjes kan toevoegen. Op de dinsdag na de training zitten we dan wel eens samen met de groep om bepaalde dingen door te spreken aan de hand van wat beelden. De bedoeling hiervan is het verkrijgen van meer spelinzicht. Er wordt o.a. gekeken naar hoe we aanvallen en hoe we verdedigen. Hier wordt tactisch op ingegaan en er wordt gekeken wat er misschien beter of anders kan. Het is voor de spelers ook altijd leuk om zichzelf terug te zien. Als je me vraagt wat voor trainer ik ben dan zie mezelf als een harde trainer, als iemand die zegt waar het op staat maar ook iemand die wat betreft sfeer tussen en middenin de groep staat. Ik ben nog jong en het ligt in mijn bedoeling om te zijner tijd nog wat stappen te gaan maken. De TC 1 behoort daarin zeker tot de mogelijkheden. Eerst maar eens aan de slag. “

Reacties zijn gesloten.