Voetbal in de regio – Geert Aalderink de nieuwe trainer van Sellingen

Home » Archief » Voetbal in de regio – Geert Aalderink de nieuwe trainer van Sellingen

SELLINGEN – Na een verplichte lange pauze om de welbekende redenen, staat het nieuwe voetbalseizoen gelukkig weer op het punt van beginnen. Bij de zondag derde klasser Sellingen is in de persoon Geert Aalderink een nieuwe hoofdtrainer benoemd.

door Gert Meulman

“Het was bekend dat ik stopte als trainer bij Titan en ik werd gebeld door Frank Pilon van het  bestuur met een uitnodiging voor een gesprek. Het voelde gelijk erg goed. Heb de groep nu twee keer getraind en het is een enthousiaste groep met genoeg mogelijkheden. Het is een mooie uitdaging om met deze groep aan de slag te gaan, er is genoeg kwaliteit. Ik ben niet echt goed bekend met de club, maar dat komt wel goed. Heb er wel vroeger tegen gespeeld, kan me nog spelers als Pepping, Tent, Scheper, Swarts voor de geest halen. Afgaande op wat ik tot nu toe gezien en bemerkt heb is het een groep die graag wat wil, en nu is het mede aan mij om daar het juiste voetbal in te krijgen. “

Donderspeech Louis van Gaal

Geert Aalderink (56) is nu woonachtig in Emmen. Hij groeide op in Ter Apel vlak in de buurt van de latere discotheek Bermuda. Hij begon te voetballen bij Ter Apel, maar maakte al vlot de overstap naar het voor hem dichterbij gelegen voetbalvelden van Titan in Nieuw Weerdinge. “Een vriendje van me voetbalde daar en de begeleiding was ook een stuk beter. Terwijl we bij Ter Apel alleen op de woensdagmiddag trainden, werd er bij Titan al getraind onder kunstlicht. Verder kregen we de training van de hoofdtrainer, toen Wil de Raden. Hij bracht ons toen al het positiespel bij en mede door een goede begeleiding en veel talent binnen de groep speelden we toen al op het hoogste niveau tegen clubs als Emmen.” Op zijn 15e maakte Geert zijn debuut in het eerste elftal, dat was toen onder trainer Piet van Brummelen. “Bennie Borghuis kwam daarna als trainer en voerde een verjonging door in het elftal. We kwamen toen met vijf man van de jeugd bij het eerste. De club speelde op dat moment in de 1e klasse. Ik speelde tot mijn 34ste in het eerste elftal van Titan met spelers als Ronnie Luiten, John Twickler, Geert Koops, Jo Schrik, Henry Goeree, maar ook samen met mijn broertjes Jeroen, Gert en Maarten. Een werkelijk prachtige tijd, waarin we ook nog een tijdens ons debuut op het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi de titel pakten. Iets wat me later als trainer nog een keer met Titan lukte. Verder maakten we de gedenkwaardige bekerwedstrijd mee tegen het tweede elftal van Ajax. Ze hadden toen net een paar dagen ervoor de Europa cup gewonnen en hun tweede speelde toen met spelers als Fred Grim, Danny Landzaat, Sonny Silooy, John van de Brom, Winston Bogarde, Peter van Vossen en Martijn Reuser. We waren toen met tien bussen vol die kant opgegaan en ik was er in de bestuurskamer van het stadion de Meer getuige van dat Van Gaal zijn bestuur van een donderspeech voorzag. Ze hadden de boel niet goed geregeld en Louis eiste dat alles, de entree en de reiskosten aan ons vergoed werden. We verloren die wedstrijd trouwens wel met 14-0. “

Trainer

“Toen ik bij Titan speelde ben ik al vrij vlot begonnen met het trainen van de jeugd, ik denk dat ik dat een jaar of vijftien gedaan heb. Daarna ben ik nadat ik met actief spelen ben gestopt het tweede elftal gaan trainen. Toen de trainer van het eerste Hennie Hemme vertrok en men hem vroeg naar een opvolger, hij melde dat ze zijn opvolger in eigen huis hadden in de persoon van Geert. Alles is toen allemaal goed doorgesproken, dit om problemen te voorkomen. Ik moest toen wel kameraden waarmee ik nog gevoetbald had opeens gaan trainen. Dit heeft allemaal wederzijds heel goed uitgepakt. Ik heb ze toen vijf seizoenen getraind, met als hoogtepunt de promotie naar de 1e klasse. Daarna ben ik aan de slag gegaan bij derde klasser Ter Apel, waar toen echt een beste groep stond. We gingen toen in één keer door naar de 1e klasse. We werden toen wel op een heel aparte manier kampioen van de tweede klasse. We hadden in de laatste wedstrijd thuis tegen Hodo genoeg aan 1 punt, maar kregen met 0-5 klop. Onze directe concurrent WVV had hier blijkbaar niet mee gerekend, want de Winschoters verloren eveneens. De eerste klasse bleek voor ons te hoog gegrepen. Doelman Roy Gerding was gestopt, net als de zeer bepalende speler John Twickler en we gingen na een jaar weer onderuit.  Daarna ging ik terug naar Titan en werden we direct kampioen van de 2e klasse. Er was toen een  beste groep met de broers Koops, Will, Peter en Sonnie. Will ging later naar WKE en Willem Prins ging naar Drenthina. Ik voerde toen het laatste seizoen daar een algehele verjonging door, wat niet door iedereen werd gewaardeerd. Ik vertrok daarna om bij Twedo in Veenoord aan de slag te gaan. Werden gelijk kampioen en hebben nog dichtbij de tweede klasse gestaan. Na drie jaar Twedo kwam drie jaren CEC in Emmer Compascuum. Met leider Richard Feiken en tweede trainer Hendrik Jan Tromp heb ik daar prettig gewerkt, CEC speelde zoals op dit moment in de derde klasse. Na CEC ging ik voor de derde keer en voor wederom drie jaren aan de slag als hoofdtrainer bij Titan. We speelden in de 4e klasse en hebben een paar keer kans gehad om naar de 3e  klasse te gaan, maar op de beslissende momenten gaven we niet goed thuis. Thuis in de nacompetitie waren we 90 procent van de wedstrijd beter dan tegenstander Siddeburen, maar door een fout gingen we alsnog de boot in. Een jaar later stonden we uit bij Westerwolde na rust met 0-3 voor om nog met 4-3 naar huis gestuurd te worden. Verder ben ik de laatste zes jaar ook nog trainer geweest bij NWVV op de zaterdag, zij spelen afwisselend in de 4e en op dit moment in de 5e klas.”

Sellingen

“En nu dus bij Sellingen, heb er echt zin aan, we starten op zondag 2 augustus met de voorbereiding. De zaken lijken goed georganiseerd bij deze club en ik hoef me alleen maar bezig te houden met het spelletje. Het complex ligt er schitterend bij en we beschikken straks over een nieuwe grasmat. Als je me vraagt wat voor trainer ik ben, dan kan ik zeggen dat ik eerst kijk met wat voor materiaal ik werk. Als dat duidelijk is dan wordt het tijd om hierbij een passend systeem van spelen te vinden. Als je hier met elkaar achter bent, dan kun je hierop verder werken. Ik hou van tempovoetbal, met daarbij altijd de poging om de eerste bal voorwaarts te spelen. Hierop wordt veel getraind en gewerkt. Ik beschik straks samen met mijn leiders Be Prins en Derk Boerma over een man of zestien voor de selectie, Het is dus zaak om zo weinig mogelijk tegen blessures aan te lopen. We gaan voor handhaving in de derde klasse. 

Reacties zijn gesloten.