Vijf cultuurhistorische Parels van Westerwolde slaan de handen ineen.

Home » Archief » Vijf cultuurhistorische Parels van Westerwolde slaan de handen ineen.

Vesting Bourtange. Klooster Ter Apel met de Kloosterenclave, Burcht Wedde en omgeving, Kamp de Beetse en Landgoed Tenaxx zullen de komende jaren samenwerken om de Parels van Westerwolde verder te ontwikkelen en landelijk op de kaart te zetten.

Zo wordt – als we de flinke steun krijgen van het Nationaal Programma Groningen – de enclave flink opgeknapt, krijgt het Klooster een verbeterde entree; wordt het gebouw van museum Kamp de Beetse verbeterd; wordt in Bourtange eindelijk de gedroomde bakkerij en brouwerij gebouwd, wordt de Burcht in Wedde voorzien van een koetshuis met een cultuurhistorisch versterkte omgeving naar de Geselberg/Wessinghuizen en krijgt tenslotte Tenaxx een slechtweerfaciliteit.

Samen willen wij de verdere ontwikkeling en marketing van de Parels van Westerwolde ter hand nemen. Wij hopen daardoor meer recreanten en toeristen te laten genieten van de bijzondere cultuurhistorische parels. Ook willen wij de toeristen aan ons gebied binden zodat ze langer in het gebied blijven.

Reacties zijn gesloten.