Sneeuwballengooien een van onze mooiste bezigheden

Home » Archief » Sneeuwballengooien een van onze mooiste bezigheden

In mijn jeugd hadden we bij ons op het dorp Vlagtwedde de kruideniers- en groentewinkel van Sieverd Elzinga. De winkel werd later een eindweegs verplaatst in de richting van Vlagtwedde, in de voormalige kruidenierswinkel van Berend Sloots.


De ruimte vóór eerstgenoemde winkel was een soort hangplek voor de jeugd. Ja, ook toen had de jeugd al graag een eigen plekje, waar je jezelf een beetje thuis kon voelen..
Maar net als nu, werd er ook toen al vaak kattenkwaad uitgehaald, waardoor velen de hangplek een doorn in het oog was.
Sieverd en zijn vrouw hadden een paar knappe dochters. Nee, daar hadden wij geen oogje op, want ze waren behoorlijk ouder dan ons.
Maar wij dachten eens een keer een leuke grap met hen uit te kunnen halen.
Het was in een winter en er lag een dik pak sneeuw. Dan was sneeuwballengooien altijd één van onze mooiste bezigheden.
Nu wilde het toeval, dat het raam van de slaapkamer van de beide meiden op de zolderverdieping eens een keer wagenwijd open stond…….En wij wisten, dan hun bed dicht bij het raam stond…!!
We zijn een hele tijd bezig geweest om sneeuwballen door het open raam naar binnen te gooien. Toen we ophielden, was er op de hangplaats haast geen sneeuw meer te bekennen….!!
We hebben van het gebeurde nooit meer wat gehoord. Het enige wat we hebben gezien, was dat er de volgende dag in de tuin van de winkel aan de waslijn nogal veel beddengoed hing te drogen …!!!

Reacties zijn gesloten.