Sint Maarten lopen en corona

Home » Archief » Gemeente nieuws » Sint Maarten lopen en corona

Hoe vieren we Sint Maarten op woensdag 11 november in deze coronatijd? Op deze en andere vragen geven we graag antwoord.

Mogen mijn kinderen met lampion langs de deuren gaan?

Ja, Sint Maarten kan doorgaan. Kinderen mogen liedjes zingen bij de deur. Maar ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot de mensen die opendoen. En houd de groepjes en het aantal begeleiders zo klein mogelijk.

Wilt u niet meedoen? Hang een briefje op de deur

Hebt u klachten? Blijf dan thuis en doe de deur niet open. Als u tot een kwetsbare groep hoort, overweeg dan om niet mee te doen. Voor ieder die niet aan Sint Maarten wil meedoen: laat dat even weten, bijvoorbeeld met een briefje op de deur.

Wilt u wel meedoen?

Laat met een lampion of windlicht bij de voordeur zien dat kinderen aan kunnen bellen. Geef bij de deur 1,5 meter afstand aan, bijvoorbeeld met stoepkrijt of een tafel. En geef het liefst voorverpakte traktaties.

Ondernemers

De Veiligheidsregio raadt winkeliers af om een Sint Maarten-evenement te organiseren, zeker als de winkel open is. Ook de organisatie van lampion-optochten raad de Veiligheidsregio af. Zo kunnen we extra drukte en toeloop voorkomen. Lees meer op de website van de Veiligheidsregio Groningen.

Reacties zijn gesloten.