Reactie van Zorggroep Meander op het bericht over de uitbraak in Borg Westerwolde

Home » Archief » Reactie van Zorggroep Meander op het bericht over de uitbraak in Borg Westerwolde

Zorggroep Meander laat op Facebook het volgende weten:

Gisteren verscheen op onder andere RTV Noord en Dagblad van het Noorden een bericht over de uitbraak in Borg Westerwolde. Op dit moment krijgen we daar veel vragen over van familie en betrokkenen. Graag willen we laten weten dat het artikel een beeld schetst van hoe de situatie de afgelopen weken is geweest. Dat was, en is in sommige gevallen nog steeds, heftig en ingrijpend voor alle betrokkenen.
Inmiddels is de quarantaine opgeheven voor woning B en kunnen alle bewoners die tijdelijk op I of J zaten, terug naar hun eigen woning. Woning D zit nog in quarantaine in afwachting van de testuitslag van één bewoner.
Een aantal bewoners is hersteld, maar we betreuren ook het overlijden van elf bewoners die positief getest waren. Dat is een enorm verlies en erg verdrietig. Er zijn ook medewerkers besmet geraakt, zij zitten volgens de RIVM richtlijnen thuis in quarantaine. Pas als zij 48 uur klachtenvrij zijn, mogen ze weer werken. Tussendoor springen collega’s van andere locaties bij. We hebben geprobeerd familie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de stand van zaken en we doen er alles aan om nieuwe besmettingen buiten de deur te houden.

Bron: Zorggroep Meander op Facebook

Reacties zijn gesloten.