Ontwerp vlagtwedder vlag is bekend

Home » Rapportages » Ontwerp vlagtwedder vlag is bekend

Donderdagavond 2 juli vond op het plein bij MFA ’t Aambeeld in Vlagtwedde de prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd van de Vlagtwedder vlag plaats. Gedurende de maand februari van dit jaar werden de inwoners van Vlagtwedde (en daarbuiten) in de gelegenheid gesteld een ontwerp voor de vlag in te leveren bij het bestuur van de Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde. Het doel van deze ontwerpwedstrijd was een vlag voor het dorp Vlagtwedde te realiseren die gebruikt kan worden bij verschillende activiteiten en / of festiviteiten of anderszins.


Het thema voor deze vlag en dus het ontwerp moest zijn: “Vlagtwedde, het hart van Westerwolde”. De ontwerpers mochten zelf de te gebruiken techniek voor dit ontwerp bepalen. Het ontwerp kon digitaal gemaakt en aangeleverd worden, maar ook handmatig. Ook de leerlingen van beide basisscholen in het dorp alsmede de kinderopvang, werden uitgenodigd aan deze ontwerpwedstrijd deel te nemen De jury, bestaande uit Trijn de Vries, Gerbert Schoot en Antonia Tonnis, vonden uiteindelijk het ingeleverde idee van Bart Pleiter het meest geschikte ontwerp voor de Vlagtwedder vlag. Aanvankelijk zou het winnende ontwerp worden gepresenteerd tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde, maar vanwege de corona-uitbraak kon deze vergadering eind maart geen doorgang vinden.


Als prijs kreeg Bart Pleiter donderdagavond de eerste Vlagtwedder vlag aangeboden en mocht deze op het schoolplein zelf ten top hijsen. Bij de jeugd werd het ontwerp van Bentley Potze als beste beoordeeld. Hij kreeg hiervoor een mok met daarop afgebeeld zijn eigen ontwerp van de vlag. Ook Marin v.d. Schuur en Auke Edo Meijer viel dit geschenk ten deel. Totaal kwamen er in februari 83 inzendingen binnen, hetgeen als een erg mooi aantal kan worden beschouwd. Dorpsbelangen Vlagtwedde wil dan ook iedereen bedanken voor de deelname aan deze ontwerpwedstrijd.
Na de zomervakantie kan de vlag, die in twee verschillende maten wordt geleverd, bij intekening worden besteld. Dit kan rechtstreeks bij Dorpsbelangen Vlagtwedde, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen er ook intekenlijsten bij diverse winkeliers komen te liggen. Nadere informatie omtrent de mogelijkheden de vlag te bestellen volgt over een aantal weken.

Reacties zijn gesloten.