Ondernemen en werken in coronatijd

Home » Bedrijfsnieuws » Ondernemen en werken in coronatijd

door Jan Johan ten Have

WESTERWOLDE – De coronacrisis had en heeft grote gevolgen voor iedereen. Voor bedrijven en organisaties, werkgevers en medewerkers, klanten en gasten pakken de gevolgen heel verschillend uit. Hoe hebben mensen de crisis doorstaan? Hoe is het nu? En wat zijn de verwachtingen? Op deze pagina vertellen mensen van zes bedrijven en organisaties over hun ervaringen. 

Clarie de Boer van zorgcentrum De Blanckenborg in Blijham

‘Zo’n bizarre periode hopen we nooit weer mee te maken’

BLIJHAM – Mensen met dementie begrepen er niks van. Plotseling kwamen kinderen, familie en vrienden niet meer op bezoek. En waren er geen activiteiten meer. En ook de overige bewoners van zorgcentra zaten een tijd opgesloten op hun afdeling. Verdriet en bezorgdheid waren groot, onder meer in zorgcentrum De Blanckenborg in Blijham.

“We deden er alles aan om het toch nog een beetje gezellig te maken. Maar dat viel niet mee”, zegt Clarie de Boer van De Blanckenborg. “Sommige situaties waren echt schrijnend. Het leed van onze bewoners en hun familie ging ons aan het hart, het deed ons echt zeer. Gelukkig begrepen de meeste mensen dat wij die regels niet hadden verzonnen en dat onze medewerkers niet anders konden dan zich eraan houden.”

Bewoners mochten gedurende deze periode nog wel gebruikmaken van de gezamenlijke huiskamer op de afdeling. Ook een wandeling maken met een medewerker was toegestaan. Maar familiebezoek ontvangen mocht zeker niet. Om het toch mogelijk te maken dat families elkaar zagen, werd er een coronaproof bezoekruimte ingericht met plexiglazen afscheidingen: “Daar konden bewoners en hun familie elkaar op afspraak ontmoeten. Het was natuurlijk behelpen, maar iedereen was op dat moment ontzettend blij met deze ruimte.”

Inmiddels zijn de maatregelen stap voor stap wat versoepeld. Er is wat meer bewegingsvrijheid en ruimte voor bezoek. De Boer hoopt van ganser harte dat er geen tweede golf met hernieuwde lockdown komt: “Zo’n bizarre periode hopen we nooit weer mee te maken.”

Reacties zijn gesloten.