Jij krijgt van mij een rapport

Home » Archief » Jij krijgt van mij een rapport

Sommige personen kom je op de meest verschillende plaatsen tegen.
Zo was er na de bevrijding een grenswacht, Appie Dekker, die toen in mijn woonplaats Vlagtwedde nogal opviel. Hij reed daar bijna elke avond op een dienstmotor.

Dat is op zich niets bijzonders, maar hij stond dan op de motorfiets, met de armen gekruist voor de borst en dan reed hij rondjes om de zogenaamde “Wilhelminaboom”. Dat was een boom, die stond op het kruispunt midden in het dorp, bij het café van Jarke Schober. Appie was ook keeper bij de voetbalvereniging van Blijham. Toen ik later bij de politie van Leeuwarden was, kwam ik Appie opnieuw weer tegen. Nu als keeper bij de marechaussee.
Er bestond destijds een soort bedrijfsvoetbal, waarin wij met ons politie elftal en het elftal van de marechaussee ook mee speelden.
Op zekere dag moesten we tegen elkaar spelen. Wij hadden toen de snelle Sjoerd Visser als links buiten. Appie was keeper bij de tegenpartij en zijn rechtsback was Jan Stiekema.
Op een gegeven moment hadden wij via Sjoerd een aanval op links. Sjoerd kwam op volle snelheid op het doel van Appie af.
Jan Stiekema viel hem aan, maar Sjoerd wist hem met een snelle schijnbeweging te ontwijken en schoot op het doel.
En terwijl Appie tevergeefs met één hand trachtte een doelpunt te voorkomen, wees hij met de andere hand naar Jan Stiekema en zei tegen deze: “Jij krijgt van mij een rapport !!”
Ik weet niet hoe het verder met die twee is afgelopen omtrent dat rapport, maar het is me altijd bij gebleven.

Reacties zijn gesloten.