Iris Weinans wint de Westerwolder Voorleeswedstrijd!

Home » Archief » Iris Weinans wint de Westerwolder Voorleeswedstrijd!

Iris Weinans van basisschool Bonifatius uit Ter Apel heeft donderdagavond 25 februari de Westerwolder Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond dit jaar online plaats vanwege de Coronamaatregelen. De winnaar zal binnenkort Gemeente Westerwolde vertegenwoordigen in de halve provinciale finale. En misschien wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

Schoolkampioenen

Dit jaar nemen veel basisscholen deel aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Tijdens deze 28e editie doen 2837 basisscholen mee met voorleeskampioenen uit groep 7- en 8-leerlingen.

In gemeente Westerwolde deden de volgende scholen mee: CBS Het Gebint, CBS De Loopplank, OBS De Wiekslag, OBS Willem Lodewijck, OBS De Vlinder, OBS De Klimop, OBS Plaggenborg, OBS De Clockeslach, OBS De Vlonder, RKBS H Gerardus, RKBS Bonifatius en SWBS Pork. Naast de regionale voorronde in gemeente Westerwolde vinden er nog meer voorrondes plaats in de provincie Groningen.

Filmpje

Alle twaalf deelnemende basisscholen hebben een filmpje gemaakt van het voorlezen door de Schoolkampioenen uit hun zelfgekozen boek.  De jury bestond uit wethouder Wietze Potze, Simonet Schroot en Margreet Huiting. In een online-meeting werden de kandidaten beoordeeld. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek, in dit geval de klas en jury, was belangrijk.

Het verlossende woord werd door wethouder Wietze Potze gesproken. Samen met jurylid Margreet Huiting en Simonet Schroot kozen zij de Westerwolder Voorleeskampioen.

Als tweede is geëindigd Luna Breeman van basisschool Pork in Ter Apel. Luna las voor uit “Kinderen met een ster” van Martine Letterie en had een indrukwekkend fragment gekozen. Vervolgens zijn alle deelnemende basisscholen ingelicht via een filmpje met de uitslag.

Iris las een fragment voor uit het boek “Gruwelijk grappige griezelverhalen” van Tosca Menten en Manon Sikkel. De jury vond dat “zij ons helemaal in het verhaal meenam”. Iris zal één van de deelnemers zijn aan de halve provinciale finale, die eind maart 2021 gehouden zal worden.

Reacties zijn gesloten.