Inzamelactie voor maandverband en tampons in de gemeente Westerwolde.

Home » Archief » Inzamelactie voor maandverband en tampons in de gemeente Westerwolde.

Rita Jansen, Leny Hempen en Evelien Duursma-Kooman starten een inzamelactie voor maandverband en tampons in de gemeente Westerwolde.

Hergebruik, washandjes of WCpapier. Dat zijn de alternatieven wanneer je voor je maandelijkse menstruatie als meisje en vrouw geen geld hebt voor maandverband of tampons. En dat komt ook in onze omgeving voor.

Daarom starten wij, Rita Jansen, Leny Hempen en Evelien Duursma-Kooman, vanaf 8 maart 2021 (internationale vrouwendag) een inzamelactie voor maandverband en tampons in de gemeente Westerwolde/provincie Groningen. “Ik vind de gedachte dat meisjes en vrouwen maandverband zouden moeten hergebruiken vreselijk,” vertelt Rita. “Het kan toch niet dat er in gezinnen bezuinigd moet worden op zoiets essentieels,” voegt Evelien toe.

Deze dames roepen de Westerwolders op om dameshygiëne producten in te zamelen voor deze groep meisjes en vrouwen. “Wij halen de ingezamelde producten regelmatig op en brengen deze naar de Voedselbank Westerwolde. Zij zorgen ervoor dat het goed terecht komt door ze uit te delen op de uitgiftepunten van de voedstelbank Vlagtwedde en Ter Apel. Mocht er heel veel ingezameld worden, dan worden de producten verspreid over de andere Groningse voedselbanken,” aldus de dames.

Inzamelpunten tot nu toe:

  • Drogisterij de Vijzel te Bellingwolde
  • Cadeau drogisterij Perton te Blijham
  • DA Drogisterij vd Tuuk in Ter Apel en
  • DA Drogisterij Vlagtwedde.

Reacties zijn gesloten.