Hylke en Hennie Boorsma nieuwe eigenaren Hotel De Waalehof

Home » Archief » Hylke en Hennie Boorsma nieuwe eigenaren Hotel De Waalehof

door Jan Johan ten Have

JIPSINGHUIZEN – Hotel De Waalehof heeft nieuwe eigenaren. Na 17 jaar hebben Jakob en Fenny Wilts het stokje overgedragen aan Hylke en Hennie Boorsma. De nieuwe eigenaren hebben hiermee Amsterdam verruild voor Jipsinghuizen. Ze zijn geen bekenden voor de regio, waren hier tot voor kort zelfs nooit geweest. Maar ze werden wel gelijk geraakt door de natuurlijke schoonheid van de omgeving, het Cittaslow leven en de aangename contacten met de mensen in de regio. Ze zetten Hotel de Waalehof voorlopig grotendeels op de bekende voet voort.

Zes hotelkamers, vijf appartementen, een camping met vijf plaatsen en een theetuin. Dat was en blijft wat de Waalehof te bieden heeft. “De appartementen worden nu veelal voor langere tijd verhuurd. Binnenkort komen er echter twee vrij en die willen we gaan inzetten voor de toeristisch-recreatieve verhuur”, vertelt Hylke.

Hennie is – uit Nederlandse ouders – geboren in Brazilië en opgegroeid in Overijssel, Hylke’s wieg stond  in Friesland. Ze troffen elkaar tijdens hun hbo-opleiding theologie op de Theologische Hoogeschool in Lunteren. Ze trouwden, gingen in Amsterdam wonen en werden ouders van zoon Joël en dochter Christy. Ze werkten als kerkelijk voorgangers en daarnaast werkte Hylke voor een charitatieve instelling. Toen dat werk ophield, kozen ze voor een heel andere weg: hij werd buschauffeur in het openbaar vervoer, zij kraamverzorgende. Beiden werkten ze op 0-urencontract. Bewust want, zo zeggen ze: “We werken om te kunnen leven, willen niet leven om te werken.”

Nu de kinderen (bijna) volwassen zijn, begon het bij de twee veertigers te kriebelen. Ze wilden nog graag een stap zetten in hun leven. Een nieuwe plek, ander werk en een leven in minder hectische omgeving.

Wat ze precies zochten, wisten ze niet. Maar zoals dat heel goed bij hen past, namen ze rustig de tijd om op ontdekkingstocht te gaan door Nederland. Ze bekeken diverse huizen en bedrijven in uiteenlopende regio’s, waaronder Drenthe: “We komen van oudsher veelvuldig in het Drents-Friese woud en vinden het daar prachtig: de rust, de natuur. Tijdens onze zoektocht bezichtigden we een groepsaccommodatie. Daar kwamen we erachter dat het ons allebei wel erg leuk leek om iets met het ontvangen van gasten te gaan doen.”

Op Funda zagen ze De Waalehof en ze besloten een kijkje te nemen. Eenmaal hier werden ze verrast door de natuurlijke rijkdom en de landschappelijke variatie van Westerwolde. “We wisten echt niet dat het hier zo mooi is”, zegt Hylke. De Waalehof bleek een goed lopend hotel met camping en appartementen, in uitstekende staat van onderhoud. Hennie: “Het bedrijf konden we zo voortzetten. Het is groot en ruim, netjes en goed onderhouden, ligt op een prachtige locatie en biedt vele mogelijkheden.” In oktober verbleven ze hier een week om te voelen en proeven en toen was het wel duidelijk: hier lag hun toekomst. Het huis in Amsterdam werd verkocht en op 15 december betrokken ze De Waalehof.

Wat ze er in de toekomst exact allemaal willen gaan doen, weten ze nog niet. Zeker is wel dat het roer niet in één keer omgaat, bedachtzaam en stap voor stap gaan ze er aan de slag. Hylke verbouwt nu het woonhuis, terwijl Hennie haar werk als kraamverzorgende voorlopig weer heeft opgepakt. Ook willen ze de regio en de mensen in hun directe omgeving graag goed leren kennen. De eerste ervaringen zijn heel positief. Zo kregen ze hulp van de buurman met een shovel toen hun erf in februari vol lag met sneeuwduinen: “Onze voorgangster Fenny zei: ‘Dan moet je de buurman even vragen, die wil vast wel even helpen.’ Jakob en Fenny die ons met raad en daad bijstaan, een buurman die onze sneeuw schuift: die behulpzaamheid vinden wij geweldig. En die komt wat ons betreft zeker niet van één kant. Wij willen graag prettig leven, mooie dingen doen en waardevolle contacten onderhouden”, zegt Hylke. Hennie: “Hier ligt voor ons een mooie nieuwe toekomst met prachtige uitdagingen, wij hebben er zin in.”

Reacties zijn gesloten.