Het MOW gaat op 10 juni weer open voor publiek!

Home » Archief » Het MOW gaat op 10 juni weer open voor publiek!

Het MOW gaat op 10 juni weer open voor publiek! Achter de schermen werken momenteel we hard aan de opbouw van de fonkelnieuwe tentoonstelling “Vitamine K, kunst waar je van opknapt.’

Voor ieders gezondheid volgt het museum een speciaal protocol aan maatregelen rond het corona-virus. Volgens die richtlijnen mogen medewerkers ouder dan 70 jaar nog even niet aan het werk. Dat zij tijdelijk niet inzetbaar zijn heeft gevolgen voor de baliebezetting. Daarom zoekt het museum versterking voor het team.

Behalve baliemedewerkers kunnen we trouwens ook nog klussers gebruiken.

Ben jij even uitgelezen, uitgepuzzeld of uitgevist en heb je alles op Netflix wel zo’n beetje gezien? Meld je dan als vrijwilliger, door een mail te sturen naar: info@hetmow.nl

Meer over vrijwilligerswerk bij het MOW lees je hier.

Wij zoeken diverse vrijwilligers, van gastdames en -heren, van huismeester tot op- en afbouwer. Zie hieronder voor meer informatie of mail of bel met het museum voor meer informatie.

Speciaal zoeken wij mensen die wekelijks een dagdeel op het museum kunnen zijn, voor administratieve werkzaamheden en/of technisch werk. 

_______

Vrijwillige baliemedewerkers (m/v)

Als baliemedewerker draag je bij aan een plezierig museumbezoek van onze gasten. Je vindt het leuk mensen in het museum te ontvangen, informatie te geven of een kopje koffie te schenken. Wij vinden het belangrijker dat iemand gevoel heeft voor mensen dan voor kunst en historie, al is dat natuurlijk wel mooi meegenomen. Enige computerervaring is handig. Je werkt achter de balie in een team van twee personen. Een baliedienst duurt ongeveer vier en een half uur. Zomers hebben wij ook een terras buiten. Wij zoeken mensen die voor een langere periode minimaal drie keer per maand een dagdeel kunnen werken, waarvan minimaal een weekenddienst.

Bekijk de volledige vacaturetekst

_______

Vrijwillige kantoor duizendpoot (m/v) 

Ben jij verantwoordelijk, nauwgezet, digitaal handig en kan je alles op het gebied van administratie? Dan zoeken wij jou:  iemand die onze cijfers kan verwerken, de kassa kan tellen, facturen kan scannen en diverse administraties (leden, adressen et cetera) bij kan houden, soms samen met onze stagiairs. 

______

Vrijwillige huismeester op oproep (vliegende keep, m/v)

Als huismeester (m/v) zorg je ervoor dat het museumhuis op orde is. Je maakt dat keuken, opslag en balie netjes zijn, voorraden op peil en de informatie voor toeristen up to date. Je bereidt activiteiten in het museum voor, door stoelen, tafels, een beamer of een geluidsinstallatie en horecavoorzieningen gereed te zetten. Achteraf maak je alles weer netjes. Dankzij jou werken alle lichten, is het pad naar het museum blader of sneeuwvrij en hebben baliemedewerkers altijd voldoende koffie, suiker en melk voor onze bezoekers, en schone droogdoeken.

Afhankelijk van activiteiten in het museum is er de ene week meer te doen dan de andere, maar je checkt elke 7 tot 10 dagen of je huis op orde is.

Ben jij zonder ladder- of smetvrees, daadkrachtig en praktisch met oog voor detail én gastvrijheid? Dan ben je onze man/vrouw. 

_______

Vrijwillige op- en afbouwers (m/v) 

Wij bouwen onze tentoonstellingen (zo’n drie keer per jaar) op met een klein team en zoeken hiervoor uitbreiding. Het gaat om praktisch werk: hameren, schroeven, tillen en dergelijke. Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan onze tentoonstellingen, neem dan contact met ons op. 

_______

Vrijwillige posterplakkers (m/v)

Heb jij een eigen auto en vind je het leuk om 1 keer per kwartaal Groningen door te crossen en posters en folders af te leveren? Dan zoeken wij jou! Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten. Als je alleen een enkele plaats wil doen, bijvoorbeeld Winschoten of Groningen stad, dan kan dat ook. 

_______

Over MOW als vrijwilligersorganisatie

MOW is een museum dat sterk in ontwikkeling is. Wij werken aan de professionalisering van onze vrijwilligerspraktijk. Wij bieden standaard een reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer en een vrijwilligersverzekering. Regelmatige informatiebijeenkomsten (minimaal 3 per jaar) wisselt het museum af met een nieuwjaarsbijeenkomst en een gezellige zomerbbq. 

Reacties zijn gesloten.