het MOW boven je bank - spaar ze allemaal

Home » Archief » het MOW boven je bank – spaar ze allemaal

Door COVID-19 is het MOW in 2020 beperkt toegankelijk geweest voor bezoekers en tot en met 15 maart 2021 zelfs helemaal gesloten. Voor iedereen die wel een beetje culturele troost kan gebruiken, pakt het museum daarom uit met de actie het MOW boven je bank. Op gratis af te halen posters vind je een aantal kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie van het MOW. Zo komt de collectie als cadeautje naar het publiek toe!

#bovenjebank

De coronapandemie heeft impact op museumbezoekers. Tijdelijke sluitingen, verplichte reserveringen, diverse andere beperkingen en de actuele lockdown tot 9 februari maken het je als bezoeker niet makkelijk om van cultuur te genieten. Voor trouwe liefhebbers en mensen uit de eigen streek komt het MOW daarom met een cadeautje voor de donkere dagen en lanceert het de actie het MOW boven je bank.

Het museum drukt posters van A2-formaat (42 x 59,4 cm) met daarop kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie. Deze hebben allemaal een relatie met de eigen regio. Zo verbinden de posters mensen met hun leefomgeving, met het MOW en met elkaar.

welke posters

De eerste poster verscheen op 28 december 2020. Het museum koos voor een schilderij van de Westerwoldse Aa, van de hand van Jan Altink (1885 – 1971), een van de oprichters van kunstkring De Ploeg.

meestemmen

In de loop van 2021 bepaalt het publiek zelf via stemrondes welke collectie-items op de volgende posters verschijnen. De eerste stemronde vindt plaats tussen maandag 8 en vrijdag 12 maart. De link naar de stemtool tref je die week op deze website.

waar te verkrijgen

De prints haal je gratis op bij Drogisterij de Vijzel (Hoofdweg 96) en de Coop in Bellingwolde (Hoofdweg 29). Vanaf 1 februari vind je ze bovendien bij Texaco Metting in Bellingwolde (Hoofdweg 33), Coop Sellingen (Westerkamp 45), Coop Ter Apel (De Omloop 1), Jumbo Vlagtwedde (Doctor P. Rinsemastraat 4) en Jumbo Jan van der Weele in Winschoten (Heemskerkstraat 56).

(Bij SPAR Kort in Blijham (Raadhuisstraat 10) zijn de posters van Jan Altinks ‘Westerwoldse Aa’ helaas al op.)

Lijst in en hang de poster boven je bank! Kies voor het afhalen een rustig moment en houd je aan de coronarichtlijnen, dan blijft iedereen er gezond bij.

zelf aan de slag | MOW studio!

Op collectiegroningen.nl kun je gratis een bestand met een hoge resolutiefoto van het schilderij downloaden. Deze foto mag je gebruiken zoals je zelf wilt.

over de collectie

Het MOW draagt zorg voor een groot aantal kunstwerken en cultuurhistorische objecten die één op één samenspreken met de eigen omgeving. Regelmatig krijgen deze een plaats in een tentoonstelling, maar een groot aantal kun je ook online bekijken: bijvoorbeeld op de Pinterest-pagina van het MOW of op collectiegroningen.nlLees hier meer over de collectie.

Reacties zijn gesloten.