Giezelbaargbloazers, je kunt ze zomaar tegenkomen

Home » Archief » Giezelbaargbloazers, je kunt ze zomaar tegenkomen
Vanwege corona zetten de Giezelbaargbloazers uit Veele vroegtijdig een streep door de jaarlijkse midwinterhoornwandeling 2021. Dit evenement op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar trekt altijd zo’n duizend tot vijftienhonderd deelnemers. “Dat kan onder de huidige omstandigheden echt niet, hoe zeer ons dit ook spijt”, zegt Giezelbaargbloazer Harm Tammes. Ook andere evenementen waar Harm en zijn metgezellen zouden spelen, zijn afgeblazen.

Toch laat de groep midwinterhoornblazers zich niet helemaal onbetuigd. Zo werd er op de eerste advent – de start van het Midwinterhoornseizoen – geblazen bij adventskerkdiensten van de Hervormde kerken in de Westerwoldse kerspelen Vlagtwedde, Sellingen en Onstwedde. In de overige twee kerspelen Vriescheloo en Wedde waren geen hervormde adventsdiensten, dus ook geen midwinterhoorns te horen. Ook stortte een viertal leden van de Giezelbaargbloazers zich op het zelf maken van midwinterhoorns. Elke dinsdagmiddag komt het kwartet bijeen in de boerenschuur van tammes in Veele om daar samen te werken aan deze bijzondere, handgemaakte instrumenten.

Verder is er de komende tijd zo maar spontaan her en der in Westerwolde midwinterhoorngeschal horen. “We gaan wel eens aan de wandel en nemen onze hoorns dan mee om op verschillende plaatsen een stukje te spelen”, zegt tammes. “Om te grote publieke belangstelling te voorkomen, doen we dit onaangekondigd. Wie ons tegenkomt en even blijft staan kijken, is natuurlijk hartelijk welkom. Wel vragen we kijkers en luisteraars om dan onderling de gewenste anderhalve meter afstand te houden. Zo houden we het met elkaar leuk en gezond.”

Reacties zijn gesloten.