Gemeente Westerwolde vraagt uw hulp op het stembureau bij de komende verkiezingen.

Home » Archief » Gemeente Westerwolde vraagt uw hulp op het stembureau bij de komende verkiezingen.

Woensdag 17 maart 2021 mag u naar de stembus. U kunt dan stemmen voor de Tweede Kamer. Voor onze 23 stembureaus zijn wij op zoek naar inwoners die willen helpen. U kunt u zich aanmelden tot 18 december 2020. Voor het meehelpen ontvangt u een vergoeding. Verder bent u verplicht een training te volgen. Meld u snel aan. Helpen op een stembureau is niet alleen heel belangrijk, maar vooral ook heel leuk! Meteen aanmelden

Hoe het werkt

Taken

De werkzaamheden op het stembureau beginnen om 7.00 uur en eindigen ’s avonds na het tellen van de stemmen. U kunt ingedeeld worden van 7.00 tot 15.00 uur of van 14.30 uur tot na de telling. Of alleen bij het tellen van de stemmen. U geeft bij het aanmelden uw voorkeur aan. De stembureaus sluiten om 21.00 uur.

Verder zorgt u als lid van een stembureau er voor dat de stemming goed verloopt:

  • U doet lichte administratieve werkzaamheden
  • U helpt met het naleven van de RIVM maatregelen

Na uw aanmelding

Wij verzamelen alle aanmeldingen en maken een indeling. Het kan zijn dat er zoveel aanmeldingen zijn, dat wij uw hulp niet nodig hebben. In januari ontvangt u een e-mail waarin staat of u bent ingedeeld. En zo ja, op welk stembureau.

Vergoeding

U ontvangt €100 voor het meehelpen op het stembureau. Als u alleen meehelpt met tellen, ontvangt u € 50.

Training

Als lid van een stembureau bent u verplicht een training te volgen. Deze training vindt plaats in februari of maart 2021. Hierover ontvangt u in januari meer informatie.

Verkiezingen en corona

Door het coronavirus nemen we extra maatregelen  om de verkiezingen volgens de richtlijnen van het RIVM te laten verlopen.

Reacties zijn gesloten.