Gemeente Westerwolde deelt laatste nestkastjes uit

Home » Archief » Archief » Gemeente Westerwolde deelt laatste nestkastjes uit

Vorig jaar vroegen we inwoners van Westerwolde om een nestkast te โ€˜adopterenโ€™ tegen de eikenprocessierups. Inmiddels hangen er 635 door de hele gemeente. Door coronamaatregelen stond het uitdelen even stil. In de tussentijd hebben we een manier gevonden om de laatste 365 nestkasten op een veilige manier uit te delen.

๐—”๐—ณ๐—ต๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฎ๐—ณ๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ Wil jij graag een nestkast? Dan kan je er รฉรฉn per huishouden ophalen bij het Werklab van Afeer in Vlagtwedde (Spetsebrugweg 1b). Je moet daarvoor een afspraak maken. Bel met (0599) 31 31 64 om een tijd af te spreken.

๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ธ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป ๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ถ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฐ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—ฝ๐˜€?Deze nestkasten zijn geschikt voor mezen. Mezen eten jonge (eikenprocessie)rupsen, maar hebben wel een huisje nodig. Daarom delen wij gratis nestkasten uit met ophanginstructie. Inwoners van de gemeente Westerwolde mogen de mezenkast in (de buurt van) hun eigen tuin ophangen en verzorgen. Bij voorkeur op een eikenboom.

Reacties zijn gesloten.