Gebroeders Hesse Fonds schenkt Westerwoldepad 1500 euro

Home » Archief » Gebroeders Hesse Fonds schenkt Westerwoldepad 1500 euro

WESTERWOLDE – Het Gebroeders Hesse Fonds steunt langeafstandswandelroute het Westerwoldepad met een gift van 1500 euro. Stichting Wandelen in Westerwolde gaat het geld gebruiken voor onderhoud van deze wandelroute, die onlangs werd uitgebreid van ruim veertig naar een kleine honderd kilometer, verdeeld over negen etappes.  

“Wij zijn zeer verheugd met deze bijdrage”, zegt Henk Oosterhuis, die samen met zijn vrouw Carin namens de stichting coördinator is van het Westerwoldepad. “Wij willen het geld gebruiken voor het onderhouden en aanbrengen van markeringsmateriaal zoals paaltjes, metalen plaatjes, bevestigingsmateriaal en stickers. Daarnaast gaat een deel van de financiële bijdrage naar promotie- en foldermateriaal om de naamsbekendheid van het Westerwoldepad te vergroten.” 

Westerwoldepad

Echtpaar Oosterhuis en een mooie groep vrijwilligers werkten de afgelopen maanden enthousiast aan de uitbreiding van de veertig kilometer lange wandeling van Wedde naar Ter Apel tot een kleine honderd kilometer lange rondwandeling langs de mooiste plekjes van Westerwolde. Ook nieuw is dat de route volledig is gemarkeerd met herkenbare geel-blauwe stickers, bordjes en paaltjes. De routebeschrijvingen, routes voor GPS en informatie over de negen etappes zijn te vinden op de website van het Westerwoldepad, www.westerwoldepad.nl. Ook de 39 overige wandelroutes van stichting Wandelen in Westerwolde zijn hier te vinden. 

Gebroeders Hesse Fonds

De Stichting Gebroeders Hesse Fonds subsidieert culturele activiteiten in Westerwolde, met name in en rond Ter Apel, Sellingen en Vlagtwedde. Dit gebeurt met de opbrengsten uit de nalatenschap van Wilke Roelf Hesse. Het fonds steunt onder meer  amateurkunstbeoefening, archeologie, historisch onderzoek, culturele uitvoeringen, beeldende kunst, tentoonstellingen en monumenten. Organisaties die een beroep op het fonds willen doen, vinden meer informatie over de voorwaarden en de contactgegevens op www.stichtinggebroedershessefonds.nl.

 

Reacties zijn gesloten.