Expositie ‘Oorlog, Verzet, Bevrijding 1940-1945’ wegens succes verlengd.

Home » Archief » Expositie ‘Oorlog, Verzet, Bevrijding 1940-1945’ wegens succes verlengd.

In verband met de lovende reacties van de bezoekers wordt de expositie over de oorlog en bevrijding van Oost-Groningen en Westerwolde verlengd tot en met 29 november 2020. Graag wil het Bevrijdingsmuseum ook mensen die nog niet geweest zijn de kans geven om deze indrukwekkende exposite in het Vestingmuseum Oudeschans te komen bezichtigen.

De bezoekers aan de expositie Oorlog en Bevrijding 1940-1945 zijn onder de indruk van de presentatie. Mensen uit de omgeving die zelf de oorlog hebben meegemaakt kwamen met interessante verhalen over die moeilijke tijd. Het is van belang dat deze verhalen worden bewaard en opgetekend voor de komende generaties. Verder mocht het museum een aantal voorwerpen, foto’s en boeken ontvangen, dit alles met een link naar de jaren van 1940 tot 1945.

Het Bevrijdingsmuseum Noord Nederland is steeds op zoek naar verhalen en voorwerpen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. Gooi uw spullen daarom niet weg, maar geef het aan een museum. Momenteel is men op zoek naar het boek van H.F. Korvemaker “Oorlog en Bevrijding, Herinneringen uit Blijham-Wedderveer” uitgegeven in 2015. Dit boek ontbreekt helaas in de museumbibliotheek. Heeft u een exemplaar beschikbaar neemt u dan contact op met het Bevrijdingsmuseum, u maakt ze daar heel erg blij mee.

De expositie ‘Oorlog, Verzet, Bevrijding 1940-1945’ van het Bevrijdingsmuseum Noord Nederland is als gastexpositie in het Vestingmuseum Oudeschans nog te zien tot en met 29 november 2020, steeds op vrijdag/zaterdag/zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Bezoek op afspraak. Aanmelding door het sturen van een mailtje 48 uur van tevoren naar info@vestingoudeschans.com. Vermeld in uw mailtje op welke dag, welke tijd en met hoeveel personen u het museum wilt bezoeken, dan zorgen wij dat alles in orde is. Als men nog niet heeft gereserveerd dan kunnen bezoekers indien er nog voldoende plaats is ook ter plekke spontaan reserveren voor diezelfde middag. In het museum is een route aangeven en staat handgel, wij vragen u de 1 meter afstand regel in acht te nemen.

Reacties zijn gesloten.