Elke dag een gedicht in de Poëzieweek

Home » Archief » Archief » Elke dag een gedicht in de Poëzieweek

Bibliotheken Westerwolde en Stadskanaal presenteren tijdens de nationale Poëzieweek het ‘Gedicht van de dag’. Van 28 januari t/m 3 februari plaatsen de bibliotheken dagelijks een gedicht op sociale media. Deelnemende dichters uit de regio zijn onder andere Daniël Wolgen, Marléne Bakker en Gerard Knolhoff. Vanuit de bibliotheken is hen gevraagd een gedicht te schrijven rond het thema van de Poëzieweek: ‘Samen’. Geïnspireerd zijn de dichters ermee aan de slag gegaan. Het resultaat zie je vanaf 28 januari iedere dag zien op de Facebookpagina’s en/of Instagram van Bibliotheek Stadskanaal en Westerwolde. 

Activiteiten tijdens de Poëzieweek
Vanwege de coronamaatregelen kan de jaarlijkse gedichtenavond van de bibliotheken niet doorgaan. Om poëzie de aandacht te geven die het verdient, heeft Biblionet Groningen alternatieven bedacht.

Op 28 februari kunnen belangstellenden van 19.30-20.30 uur via Zoom deelnemen de workshop Gedichten schrijven, met spoken word artist Myron Hamming. Aanmelden kan via www.biblionetgroningen.nl/agenda.

En het Gedicht van de dag wordt tijdens de Poëzieweek aan elke reservering toegevoegd. Bibliotheekleden die hun boeken reserveren via www.biblionetgroningen.nl/reserveren krijgen er hun eigen gedicht van de dag bij! 

Reacties zijn gesloten.