Artphy weer open!

Home » Archief » Archief » Artphy weer open!

Twaalf jonge kunstenaars tonen hun werk binnen de grote ‘blauwe kunstkathedraal’ Artphy. Op een bescheiden wijze worden de deuren van Artphy zaterdag 20 maart om 13.00 uur wagenwijd opengezet. Goed voor de ventilatie en om Corona weg te ‘blazen’. Helaas past een feestelijke opening nu niet. Bezoekers kunnen een tijdslot reserveren via de Artphy-website.

De kunstenaars zijn afkomstig van vier verschillende kunstacademies in Nederland zoals Academie Minerva en Gerrit Rietveld Academie. De twaalf kunstenaars komen oorspronkelijk uit de hele wereld. Het zijn: Karina Puuffin, Cas van Deurssen, Maya Berkhof, Lennard Blokker, Zwaantje Kurpershoek, Jeltje Schuurmans, Lisa Bast, Nomin Zezegmaa, Dora Lionstone, Daniel Slats, Yiyi Chen en Sarah McLacken

Deze groep jonge kunstenaars is geselecteerd op basis van originaliteit, grootte van het werk in relatie tot de imposante ruwe ruimte van Artphy en de verschillende soorten media en materialen waarmee gewerkt wordt.  Hierdoor ontstaat er een spannende mix van vele kunstvormen.

Artphy is niet echt een winkel, galerie of museum. Het is een beetje van alle drie en supergroot met drie verdiepingen. De kunstruimte ligt in Wessinghuizen, in het centrum van Westerwolde, en is omringd door een prachtige landschapstuin, bos, akkers en weidegronden. Het gratis bezoek aan de tentoonstelling is een mooie gelegenheid om te wandelen of te fietsen in het fraaie beekdal van de Westerwoldse-, Ruiten- en Mussel Aa. De expositie duurt tot en met 25 april, alle gelegenheid om op vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag de expositie te bezoeken. Meer info voor de reservering: www.artphy.nl.

Reacties zijn gesloten.