Albatros blijft Albatros

Home » Archief » Albatros blijft Albatros

De maand december is voor Albatros altijd een bijzonder drukke maand. Vele concerten en medewerkingen in heel de provincie en daarbuiten. Maar sinds maart van dit jaar ligt het hele Albatros gebeuren stil. Althans dat dachten een aantal. Het tegendeel is waar. Repetities lagen weliswaar stil, echter op bestuurlijk vlak werd er hard gewerkt, net als in het Albatroshuis. Een stevige opknapbeurt, schilderen, nieuwe vloerbedekking en gordijnen. In de loop van deze maand zullen we de parkeerplaats buiten voorzien van een nieuwe laag “grind” in afwachting van het gebruik. Want we hopen natuurlijk dat 2021 weer een heel muzikaal jaar mag worden. De concerten en medewerkingen die dit jaar niet konden doorgaan zijn nagenoeg allemaal doorgeschoven naar 2021/22. Dus over een lege agenda hebben we niet te klagen.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze dirigent Cas Straatman. Er is veel over geschreven en gezegd. Daarom wil ik het hier ook maar bij laten.

De Albatrostrein gaat echter door. Er zijn dus mensen uitgestapt maar er zijn ook mensen ingestapt om verder te reizen. Gelukkig zijn er velen, het merendeel is blijven zitten, om samen nog vele tussenstations aan te gaan. Daar ben ik als voorzitter van dit unieke en prachtige koor erg blij mee. Albatros blijft Albatros!

In de komende jaren ligt er een aantal uitdagingen voor ons. We zullen hard moeten werken aan verjonging. Maar ook vernieuwing zullen we niet uit de weg gaan. Echter wel in een tempo en op een manier die bij Albatros past. Zoals een lid zei: “We hebben hier wel te maken met de erfenis van Anton Stulp”. En dat is ook zo! Anton Stulp heeft meer dan 45 jaar als machinist de Albatrostrein bestuurd. Daar mogen we dan best ook nog even van genieten. Gelukkig zijn er meer die zo denken.

Ik zie het als een geschenk uit de Hemel dat Bouko Tiggelaar zich heeft aangeboden om dirigent van Albatros te zijn. Hij heeft  het koor meerdere keren  gedirigeerd als vervanger van Anton Stulp. Bouko wil samen met de Albatrossers de Albatrostrein weer op gang brengen, zoveel mogelijk naar het niveau zoals wij, leden en luisterend publiek, het van Albatros gewend waren.

Ons roemrijke verleden laten we niet achter ons maar zetten dat voort onder de bezielende leiding van Bouko Tiggelaar en met medewerking van Gertie Bruin, onze accordeonist, en onze eigen Albatros pianist Gert Immerzeel.

Percy Kulk, voorzitter GCM Albatros uit Nieuwe Pekela

Reacties zijn gesloten.