Item afbeelding

Yin Yoga Studio Bourtange

Uren Open:
Donderdag:
19.00 - 20.15 uur
Vrijdag:
9.00 - 11.45 uur
Contact eigenaar: Eigenaar van deze zaak?

Wat is Yin Yoga ?

YinYoga, de wekelijkse upgrade voor je lichaam en geest.
een investering in je leven.
Voor ruimte in je lichaam en rust in je hoofd.

Yin Yoga bestaat uit een rustige vorm van bewegen en houdingen, nog niet zo lang geleden ontwikkeld

met als doel het bindweefsel te herstellen en te onderhouden zodat we tot op hoge leeftijd nog gezond en mobiel blijven.
Het is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden.

Speciaal met diverse lichamelijke klachten van het bewegingsapparaat, hernia, lage rugklachten, reuma, fybromyalgie tot knieklachten kan deze vorm van Yoga veel verlichting geven, niet alleen voor fysieke klachten maar ook voor mentale klachten zoals stress, slecht slapen, burn-out, trauma, ADHD, overwerkt, enz..

je leert beter te ontspannen en daardoor slaap je ook beter.

Er hoeft  geen speciale sportkleding voor aangeschaft te worden.  Legging of sportbroek en warme sokken is het enige dat nodig is.

De houdingen worden op een passieve intensieve manier beoefend en 3 tot 5 minuten aangehouden, liggend of zittend op een zachte comfortabele mat. De ogen zijn gesloten.

Je leert hierbij hoe je de adem kunt gebruiken voor de ontspanning van de spieren en de geest. Deze rustige manier voorkomt overbelasting en zorgt voor intense ontspanning. Niet zelden vallen er mensen op de mat in slaap, heerlijk toch?

Tijdens de houding ontspannen de spieren hierdoor maximaal en er wordt rek en druk uitgeoefend op de gewrichten en het bindweefsel. Yinyoga activeert zo het zelfherstellend vermogen van het lichaam en geest waardoor er ook innerlijk veel verbeterd, o.a de bloeddruk
en het bloedsuikerpeil ,spijsvertering enz.

Zo ontstaat er wekelijks meer ruimte in je lijf waardoor bewegen weer makkelijker gaat. Na afloop drinken we nog gezellig met elkaar een kopje thee.

Bel om meer info  0599-354674, of doe mee met een gratis proefles.

 

kleine groepen, privé lessen, Yoga, workshop, kookworkshop (H)eerlijk eten, Tai Chi training, Tai Chi Chuan, ademhaling, spieren, rustgevend, kalmerend, ontspannen, stress, slaapproblemen, burn-out, trauma, ADHA, overwerkt, MIR-Methode, lichaam, geest, loslaten, meridianen, chakraleer