Item afbeelding

Vesting Bourtange

Uren Open:
Maandag:
9.15 - 17.00 uur
Dinsdag:
9.15 - 17.00 uur
Woensdag:
9.15 - 17.00 uur
Donderdag:
9.15 - 17.00 uur
Vrijdag:
9.15 - 17.00 uur
Zaterdag:
11.00 - 16.00 uur
Zondag:
11.00 - 16.00 uur
Contact eigenaar: Eigenaar van deze zaak?

Welkom in het jaar 1742

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen), ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad. 

Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Maak kennis met de vesting Bourtange die nooit werd ingenomen.

In en om de vesting Bourtange is ontzettend veel te zien. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende officiershuizen (Majoorswoning, Kapiteinswoning, Commanderie, Meesterswoning, Convooimeesterswoning) de Pastoorswoning, de soldatenbarakken, de kanonnen, de twee toegangspoorten, de secreten (toiletten van vroeger), de bastions, de bruggen, de grachten, de wallen, de wachthokjes, het schilderachtige Marktplein, de kerk, de turfschuur, de rosmolen, de standerdmolen, de synagoge, de kruithuizen, de voormalige smederij, de brugwachtershuizen, enzovoort.

Uw bezoek aan de vesting is incompleet als u diverse musea en exposities niet hebt gezien. In de vesting treft u zes gebouwen aan, waarin u een indrukwekkende reis maakt door de geschiedenis van Bourtange. In het informatiecentrum kunt u hiervoor een combinatie-entreekaart kopen.

Voor meer informatie zie onze website!

 

Terra Mora, Museuam De Baracquen, Kapiteinswoning, Synagoge, De dagen van Roem, Het nieuwe Kruithuis, Expositie, Convooimeestershuis, De Commanderie, Klokkenmakerij, ’t Lutje Winkeltje, Jaap Speelman Fotografie, Vestingboerderij De Sikkepit, Kaarsenmakerij Victoria, ’s Lands Huys, ’t Oal Kroegie, moeras, verdediging, overnachting, logement, evenement, restaurant, horeca, winkels, markt.