Item afbeelding

Cafe-Restaurant 's Lands Huys

Uren Open:
Maandag:
Dagelijks geopend
Dinsdag:
Dagelijks geopend
Woensdag:
Dagelijks geopend
Donderdag:
Dagelijks geopend
Vrijdag:
Dagelijks geopend
Zaterdag:
Dagelijks geopend
Zondag:
Dagelijks geopend
Eigenaar van deze zaak?

‘s Lands Huys anno 1742:
Voor 1630 is het oorspronkelijke ‘s Lands Huys, waarschijnlijk samen met o.a. de kerk en de school, gebouwd. Het complex ‘s Lands Huys bestond uit twee gebouwen, het linker blok (het huidige café-restaurant) en het rechter blok, waarin was ondergebracht “Het Brouw Huys”, “Het Back Huys”, “De Paardestal”, “Ingenieurskamer” etc.

Het totale complex deed in die tijd dienst als stafcomplex van de Vesting. Omstreeks 1900 is het laatste restant van dit gebouwencomplex gesloopt.

‘s Lands Huys tegenwoordig:
In april 1980 is begonnen met de reconstructie van het huidige ‘s Lands Huys. Het is letterlijk herbouwd op het oude weer gevonden funderingsresten. De helft van het oude ‘s Lands Huys (het linkerblok) is thans weer in zijn oude glorie hersteld en in maart 1982 in gebruik genomen. Het restaurantgedeelte (de voorzaal) biedt plaats aan ongeveer 65 personen en de grote zaal aan cirsca 130 personen. s’ Lands Huys is het gehele jaar geopend.

Een diner in ’s Lands Huys Bourtange  
Voor een sfeervol lunch of diner, met zijn tweeën of met de hele familie. In het ’S Landshuys kunt u heerlijk ontspannen een lekker glas wijn drinken, of genieten van een voortreffelijke lunch of diner.

» Neem een kijkje in onze lunch en menukaarten.

 Een kop koffie in ‘s Lands Huys
’s Landshuys is er natuurlijk ook voor een heerlijk (altijd vers) kopje koffie, thee of cappuccino, al of niet met een lekker stuk gebak., Geserveerd in het café-restaurant of op een van onze prachtige terrassen.

 

huwelijksfeest, groepsarrangementen, zalen, 12 uurtje, koffietafel, brunch/lunch, peleton menu, barbecue ’t Ravelijn, barbecue Bommen Berend, fakkeltocht