Hoofdtrainer Wilbert Arends en Onstwedder Boys verlengen

ONSTWEDDE – Wilbert Arends staat ook volgend seizoen hoofdtrainer aan het roer van de selectie van voetbalvereniging Onstwedder Boys. Het bestuur van de oranjehemden maakt bekend dat er een contractverlenging voor het seizoen 2021-2022 is overeengekomen.
Oefenmeester Wilbert Arends (l.) en voorzitter René Jonker van Onstwedder Boys ondertekenden de contractverlenging (foto Onstwedder Boys).Met deze verlenging gaat Arends zijn tweede seizoen in bij de Boskampbewoners. “Afgelopen seizoen is er natuurlijk weinig gespeeld. Alles ging het behoorlijk anders dan gedacht. Het resterende deel van dit seizoen zal dan ook niet meer worden dan hooguit het spelen van een paar wedstrijden”, zegt voorzitter René Jonker van Onstwedder Boys.De nieuwe hoofdtrainer heeft door deze ongrijpbare omstandigheden nog niet ‘gewoon’ kunnen werken met de groep. Desondanks geeft de 51-jarige inwoner van Exloo aan ‘het prima naar zijn zin te hebben bij de club’. Hij is blij met de contractverlenging. “We zien uit naar een mooi vervolg van de samenwerking en hopelijk is volgend seizoen alles weer normaal.”
Lees meer

Elke dag een gedicht in de Poëzieweek

Bibliotheken Westerwolde en Stadskanaal presenteren tijdens de nationale Poëzieweek het ‘Gedicht van de dag’. Van 28 januari t/m 3 februari plaatsen de bibliotheken dagelijks een gedicht op sociale media. Deelnemende dichters uit de regio zijn onder andere Daniël Wolgen, Marléne Bakker en Gerard Knolhoff. Vanuit de bibliotheken is hen gevraagd een gedicht te schrijven rond het thema van de Poëzieweek: ‘Samen’. Geïnspireerd zijn de dichters ermee aan de slag gegaan. Het resultaat zie je vanaf 28 januari iedere dag zien op de Facebookpagina’s en/of Instagram van Bibliotheek Stadskanaal en Westerwolde. 

Activiteiten tijdens de Poëzieweek
Vanwege de coronamaatregelen kan de jaarlijkse gedichtenavond van de bibliotheken niet doorgaan. Om poëzie de aandacht te geven die het verdient, heeft Biblionet Groningen alternatieven bedacht.

Op 28 februari kunnen belangstellenden van 19.30-20.30 uur via Zoom deelnemen de workshop Gedichten schrijven, met spoken word artist Myron Hamming. Aanmelden kan via www.biblionetgroningen.nl/agenda.

En het Gedicht van de dag wordt tijdens de Poëzieweek aan elke reservering toegevoegd. Bibliotheekleden die hun boeken reserveren via www.biblionetgroningen.nl/reserveren krijgen er hun eigen gedicht van de dag bij! 

Lees meer

Bruintje Beer Tocht 2021 afgelast

Gezien de maatregelen rondom het Corona virus en het hieraan gekoppelde landelijke vaccinatiebeleid, het merendeel van onze groep rijders wordt pas gevaccineerd na maart 2021, hebben wij besloten om de Bruintje Beertocht ook voor het jaar 2021 te annuleren.

Wij kunnen de Bruintje Beer Tocht niet op dezelfde wijze organiseren als de afgelopen jaren. Naast geld inzamelen voor het goede doel, het sportieve gehalte staat ook de gezelligheid bij de tocht centraal. Het samen koffie drinken met gebak in Smeerling of Bourtange en het na afloop nagenieten van de tocht met een drankje en een hapje in sporthal de Veenhorst zijn belangrijke ingrediënten van de tocht. Met meer dan 700 deelnemers aan een van de mooiste tochten in het Noorden is dit gezien de corona maatregelen en onze verantwoordelijkheid hierin niet te realiseren.

Het is niet gemakkelijk geweest om voor het 2e  achtereenvolgende jaar dit besluit te moeten nemen.

Naast het organiseren van een leuke tocht hebben wij als hoofddoel om geld op te halen voor een goed doel. De laatste jaren waren dit vakanties in Kinderhotel de Burcht Wedde voor kinderen uit onze regio die aan de andere kant van het geluk geboren zijn. De opbrengst hiervoor willen we zo hoog mogelijk houden en dit zou niet het geval zijn als we kosten gemaakt zouden hebben voor een tocht die uiteindelijk toch niet door kan of mag gaan.

Deelnemers zullen dus minimaal nog een jaartje dienen te wachten voordat ze gezamenlijk weer eind maart op de fiets kunnen stappen in onze mooie regio. Alle belanghebbenden kunnen er verzekerd van zijn dat we alles op alles zullen zetten om in 2022 weer een mooie tocht te organiseren.

De gedane inschrijvingen voor de tocht van 2020 blijven geldig voor de tocht van 2022.

Wij hopen dat het virus spoedig onder controle is, iedereen gezond blijft, terug kan naar het oude normaal en straks weer in groepsverband kan genieten van onze geliefde sport.

Lees meer

Jong&Wilt! Nieuw jongerenprogramma van het jongerenwerk van Stichting Welzijn Westerwolde.

Elke zaterdagavond vanaf 18uur nemen de presentatoren Joeri en Jan je twee uur lang mee in diverse items, gave muziek en verschillende onderwerpen die voor jou interessant zijn. En jij hebt hier een stem in! Heb je een idee, wil je wat weten of mis je iets? Geef het ons aan (jongerenwerk@welzijnwesterwolde.nl) en we gaan ermee aan de slag! Daarnaast kun je elke week, door een poll, zelf beslissen welk onderwerp eruit wordt gelicht en dus welke gast er aan gaat schuiven in de uitzending.

Ook volgt er na elke uitzending een Jong&Wilt! Podcast waarin Joeri met de aangeschoven gast meer ruimte en tijd heeft om in te gaan op het gekozen onderwerp.

Met dit leuke duo begint je zaterdagvond dus echt absoluut niet mild, dit is dan ook het nieuwe programma Jong&Wilt!

volg ons op Insta via . . .

https://instagram.com/jong_wilt?igshid=1psorhgekvtwj

Lees meer

ZORGGROEP MEANDER START 29 JANUARI MET VACCINEREN BEWONERS

Op donderdag 28 januari ontvangt Zorggroep Meander 225 vaccins voor bewoners van de
woonzorglocaties. Het streven is om op vrijdag 29 januari alle bewoners te vaccineren.
De bewoners van Zorggroep Meander ontvangen het Pfizer/ BioNTech-vaccin. Op de vier
woonzorglocaties zijn vaccinatieteams opgesteld die op de locaties zelf het vaccin toedienen. De
artsen zijn nauw betrokken bij het vaccinatieproces en de monitoring van gevaccineerde bewoners.
Bewoners of hun wettelijke vertegenwoordiger wordt om schriftelijke toestemming gevraagd voor
het vaccineren.
Bewoners die recent besmet zijn (geweest) met het coronavirus kunnen op dit moment niet
gevaccineerd worden. Afhankelijk van hun individuele situatie ontvangen zij op een later moment
een uitnodiging om mee te doen in de volgende vaccinatieronde.

Lees meer

Coronavirus en de natuur

Je bent van harte welkom in onze natuurgebieden!

Maar het zal niemand zijn ontgaan, het is druk in de natuur. We vragen daarom vooral natuurgebieden dichtbij huis te bezoeken. Kom als het kan op de fiets of te voet. Is het te druk zoek dan naar een andere ingang waar het rustiger is.

Drukte

De drukte concentreert zich tussen 11 en 15 uur met name in de weekenden. Houd vooraf rekening met drukte en bedenk een alternatief voor als het (te) druk is. Ga eens extra vroeg, naar een stiller gebied of juist op een doordeweekse dag.

Veel mensen komen met de auto en tijdens spitsuren staan parkeerplaatsen vol. Parkeer niet op plekken waar dat niet mag zoals voor slagbomen. Hulpdiensten moeten het gebied in kunnen bij calamiteiten. 

Wees respectvol en gun elkaar de ruimte

We vragen je om respectvol met elkaar en de natuur om te gaan. Bedenk dat de natuur het leefgebied is van wilde dieren. Die zijn kwetsbaar en kunnen nergens anders heen. Respecteer dat en blijf op de paden.

Houd je aan de toegangsregels en de coronamaatregelen:

  • Vermijd drukke plekken en tijdstippen. Zie je dat het ergens druk is, ga dan ergens anders heen. 
  • Geef elkaar de ruimte en houd altijd anderhalve meter afstand.
  • Kom niet in groepen groter dan twee personen waarvan de leden ouder zijn dan 12 jaar en niet tot één huishouden behoren. 
  • Zoek nabijgelegen natuur op om onnodige reisbewegingen te voorkomen, kom bij voorkeur lopend of op de fiets. 
  • Ruiters en MTB’ers blijf op de speciaal aangewezen routes, wandelaars blijf op de wandelpaden, als we dat doen is er voldoende ruimte voor iedereen. 
  • Honden aan de lijn (m.u.v. speciaal aangewezen honden losloopgebieden, zie informatie op de toegangsborden)
  • Laat papieren zakdoekjes en ander afval niet achter in de natuur.
  • Volg de aanwijzingen op borden, posters en van de boswachters ter plekke op.
  • Ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, last van benauwdheid of griepachtige klachten blijf dan thuis.

De maatregelen rondom corona kunnen dagelijks veranderen. Houd de website van de Rijksoverheid in de gaten voor het laatste nieuws en richtlijnen. 

Activiteiten

Alle georganiseerde excursies en activiteiten zijn tot zaterdag 24 april 2021 afgelast in verband met de maatregelen tegen het coronavirus. Dat geldt ook voor kinderactiviteiten. Iedereen die voor deze periode een excursie of andere activiteit heeft geboekt, ontvangt hierover een mail en krijgt het betaalde bedrag zo spoedig mogelijk teruggestort. 

De natuur in

Kijk hier voor een route bij jou in de buurt of kijk op de kaart waar je dicht bij huis de natuur in kunt. Voor wie niet naar buiten mag is er de mogelijkheid om online door onze mooiste gebieden te wandelen. Of ga aan de slag in je eigen tuin en help de dieren met de tips van boswachter Mathiska.

Kinderen

Gelukkig zorgt OERRR ervoor dat er nog genoeg te doen is voor kinderen deze winter! Zo kun je thuis lekker knutselen met de leukste speel- en knutseltips van OERRR. 

Bezoekerscentra en andere recreatieve voorzieningen

Onze bezoekerscentra zijn in ieder geval tot 9 februari gesloten. Vakantiehuisjes blijven open, voor de openstelling van andere recreatieve voorzieningen gelden de corona-richtlijnen van de overheid, inclusief het dragen van mondkapjes in binnenruimtes.

Het kan voorkomen dat we voorzieningen sluiten bij grote drukte of uit voorzorg. Vergaderlocaties zijn gesloten. Dat geldt ook voor horecapunten, al bieden sommige horecagelegenheden afhaalmogelijkheden. 

Afsluitingen en maatregelen bij Natuurmonumenten

Ook in onze recreatieve voorzieningen als uitkijktorens en vogelkijkhutten gelden de coronaregels van de overheid. Draag een mondkapje, houd 1,5 meter afstand en vermijd groepen groter dan twee personen waarvan de leden ouder zijn dan 12 jaar. Mocht het zo druk zijn dat de anderhalvemeter afstand niet meer te handhaven is ga dan niet naar binnen. Als het blijvend te druk is zullen wij voorzieningen afsluiten, onze boswachters nemen regelmatig een kijkje om dat in de gaten te houden.

Houd sowieso rekening met afsluitingen in de volgende gebieden van Natuurmonumenten*:

Lees meer

Kasper de Beer langer trainer vv Wedde

VV Wedde verlengt het contract met hoofdtrainer Kasper de Beer. De hoofdtrainer is samen met de spelers en het bestuur het eens geworden over verlenging van het contract met een jaar.

Ondanks Corona heeft Kasper laten zien dat hij van toegevoegde waarde is voor de vereniging. Zijn manier van training geven, moderne oefenstof en inzet is goed ontvangen. Vooral de aandacht die hij heeft voor de oudere jeugd de afgelopen maanden is als zeer waardevol ervaren. Het bestuur is dan ook blij dat Kasper nog een jaar wil blijven.

Lees meer

Dashboard coronavirus

Het dashboard coronavirus is ontwikkeld door het ministerie van VWS. Het geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Met deze informatie kunnen signalen van oplevingen worden opgepikt. Zo kunnen maatregelen genomen worden om het virus te stoppen.

In ontwikkeling

Het dashboard wordt de komende tijd stap voor stap verder uitgebreid. Sommige functies zijn nu dus nog niet beschikbaar. Bij elke stap wordt goed gekeken of de informatie eenduidig en begrijpelijk is voor iedereen. Ook willen we dat de informatie op deze site goed te lezen is op iedere computer, tablet of telefoon. De informatie op deze site is in zowel Nederlands als Engels beschikbaar.

Contact

Als u vragen heeft of suggesties om dit dashboard verder te verbeteren, dan kunt u mailen naar coronadashboard@minvws.nl. We lezen alle mails die daar binnen komen en doen onze uiterste best om iedereen op korte termijn te antwoorden. Vanwege drukte kan een reactie soms even op zich laten wachten. Veel antwoorden zijn al te vinden op onze pagina met cijferverantwoording en die met antwoorden op veel gestelde vragen.

IT-ontwikkelaars kunnen suggesties delen via het platform Github. Voor vragen en suggesties die betrekking hebben op front-end kunt u hier terecht. Voor vragen over onderliggende berekeningen kunt u hier terecht.

Als u IT-kwetsbaarheden ziet op het dashboard geef die dan graag door. Wij werken daarvoor samen met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Stel het NCSC zo snel mogelijk op de hoogte via het formulier voordat u dit aan de buitenwereld kenbaar maakt. In samenwerking met het NCSC nemen we de melding in behandeling en lossen deze zo snel mogelijk op. Dank voor uw medewerking!

Antwoord op veel vragen over het coronavirus zijn te vinden op rijksoverheid.nl. Als u het antwoord daar niet kunt vinden, kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Lees meer

Online Voorleeshalfuurtje: ‘Eén voor jou, twee voor mij’

Kom je ook luisteren naar een nieuw verhaal? In de maand januari lezen de Groningse bibliotheken wekelijks voor via Facebook Live. Tijdens het BoekStart Voorleeshalfuurtje kun je deze maand genieten van verhalen uit de Prentenboeken Top 10. Donderdag 21 januari lezen we om 10.00 uur voor uit een nieuw prentenboek.

Kom je ook luisteren naar een nieuw verhaal? In de maand januari lezen we wekelijks voor via Facebook Live. Tijdens ons BoekStart Voorleeshalfuurtje kun je genieten van verhalen uit de Prentenboeken Top 10. In aanloop naar de Nationale Voorleesdagen gaan we iedere week online voorlezen en liedjes zingen. Donderdag 21 januari leest Ietje voor uit het prentenboek ‘Wat rijmt er op stoep?” van Harmen van Straaten.

Vandaag wordt oma heel veel jaar.
Thomas bedenkt een gedicht voor haar.
‘Lang zal ze leven…’
Maar, hé, wat ligt daar?
Wat gaan we nu beleven?
Wat rijmt er op stoep?

Rijm je mee?

De online voorleesactiviteit begint om 10.00 uur en wordt uitgezonden via facebook.com/groningsebibliotheken.

Lees meer