Finissage in Artphy in Wessinghuizen.

Home » Agendaitem » Finissage in Artphy in Wessinghuizen.

Zondagmiddag 8 maart vanaf 15.30 uur vindt een finissage plaats in Artphy in
Wessinghuizen. Het wordt een bijzondere finissage, want het is de laatste dag van de
tentoonstelling ‘Jong talent 2019’. Bovendien presenteert Filosoof Floris van den Berg zijn nieuwste boek ‘Finissage’. Het boek gaat onder andere over de ecocrisis en het veganisme.Dé reden om naast Floris ook Henk Bleker en Rob van Haren uit te nodigen gelet op het thema ‘Veganisme en de jongste landbouwontwikkelingen’, dat we graag breed willen beschouwen. In de blauwe kunstkathedraal Artphy zijn nog tot en met 8 maart de kunstwerken van zeventien net afgestudeerde kunstenaars te zien. Zij zijn afkomstig van zes verschillende kunstacademies in Nederland zoals Academie Minerva en Gerrit Rietveld Academie. Het betreft werken van: Pauline Jonker, Sigrid Koster, Theresa Forthaus, Sunna Svavarsdóttir, Suzanne Plomp, Nils Addink, Annï Mertens, Aliaksandra Puhachova, Kamilė Česnavičiūtė, Margot Domart, Robin Speijer, Stephanie Rizaj, Tom van Veen, Maarten Fijan, Maria Klaassen-Andrianaova, Jeroen Schokkin en Amy Meijer.

In oktober 2019 riep Henk Bleker naar de boeren op het Malieveld: “Laat je niet door een handvol loserige veganisten of dierenactivisten op de kast jagen! Kijk op hen neer”. Op deze middag 8 maart in Artphy komt hij te staan tegenover Floris van den Berg die naast milieufilosoof ook vegan activist is. Floris roept met enige regelmaat: “Als je vlees eet, ben je een immoreel monster!”. Rob van Haren zet zich als wetenschapper en ondernemer al enige jaren in om lupines grootschalig op de akkers in Groningen te gaan verbouwen. De zaden van de lupine leveren op termijn de grondstof voor onder andere de vleesvervangers als goed alternatief voor de sojabonen uit Zuid-Amerika. Zo
hebben de sprekers elk hun eigen visie op de jongste ontwikkelingen in de landbouw en
maatschappij. We verwachten deze middag een levendige dialoog!
Het zal deze middag – inloop vanaf 15.00 uur – voor de bezoekers een mooie mix worden van hedendaagse beeldende kunst met levenskunst. U bent allen van harte welkom om er bij te zijn!