Expositie in het Het Klooster Ter Apel

Home » Agendaitem » Expositie in het Het Klooster Ter Apel

De expositie

Van 13 juni t/m 6 september 2020 is er weer een nieuwe expositie te zien in Museum Klooster Ter Apel.

 “Een licht van stilte, Het Klooster in vier seizoenen”, toont foto’s van André Dümmer. De stilte van het licht geeft warmte in alle seizoenen van het jaar, het licht overwint de duisternis en het licht laat ons zien. De expositie omhelst beeldmateriaal met een verscheidenheid aan licht in de vier seizoenen rondom het middeleeuws Klooster ter Apel: de kleurrijke herfst, de sneeuwwitte winter, de frisgroene van het voorjaar en het zonnige palet van de zomer.

 

Het Kruisheren Klooster als inspiratiebron

In het middeleeuwse Kruisheren Klooster in Ter Apel vonden mensen toewijding, stilte, rust en spiritualiteit. Deze sfeer probeert Dümmer over te brengen met zijn foto’s. Het klooster als inspiratiebron.

 

De fotograaf

André Dümmer (1963) is een fotograaf uit Ter Apel. Sinds 2013 is hij actief in de fotografie, gericht op natuur en landschap in binnen- en buitenland en reportages. Daarnaast is hij werkzaam voor diverse weekbladen, magazines en bij de lokale nieuwskrant RTV Westerwolde.

In 2018 is hij secretaris geworden van IVN Westerwolde-Oldambt: het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Ook is hij in datzelfde jaar supporter geworden van Cittaslow Westerwolde: een internationaal keurmerk voor gemeenten, die goed scoren op het gebied van leefomgeving, landschap, gastvrijheid, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit.

In 2019 studeerde André af aan de Fotovakschool te Apeldoorn, met een landschap expositie bij de Dollard. In datzelfde jaar heeft hij zich aangesloten bij de Kunstkring Westerwolde.

 

Besloten opening vrijdag 12 juni i.v.m. Coronaregels

In verband met de Coronamaatregelen mogen er maar een beperkt aantal personen, op uitnodiging, aanwezig zijn bij de opening. De besloten opening vindt plaats op vrijdag 12 juni in Museum Klooster Ter Apel aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.45 uur in de Lekenkerk. Mevrouw Giny Luth, wethouder Cultuur van de Gemeente Westerwolde, zal de opening verrichten.

Harry Pol van de Trommelhok zal een muzikale bijdrage leveren. Hij speelt op een bijzonder muziekinstrument namelijk de ‘Hang’ (ook wel Hang-drum of Hangpan genoemd). Het is een relatief nieuw percussie-instrument dat eruitziet als een vliegende schotel. Ze bestaat uit twee op elkaar geplaatste sferische schalen van staal. De hang werd in 2000 geproduceerd in Bern, Zwitserland en geïntroduceerd in 2001 op de Musikmesse Frankfurt. Hang betekent hand in het dialect van Bern. Omdat ze met de hand worden bespeeld. Het geluid werkt spiritueel.

 

Datum expositie: 12 juni t/m 6 september 2020

Locatie: Galerie II en overloop in Museum Klooster Ter Apel, Boslaan 3-5, 9561 LH Ter Apel

Openingstijden: Nb i.v.m. Coronamaatregelen hebben we voorlopig beperkte openingstijden: wo t/m za van 12.00 t/m 17.00 uur en zo van 13.00 t/m 17.00 uur, zie ook de website www.kloosterterapel.nl.

Informatie expositie: https://www.kloosterterapel.nl/nl/expositie-eenlichtvanstilte ;

Meer informatie over Dümmer: www.AureliaTree.com